Minä

Kuka onkaan tämän blogin takana ja miksi juuri tätä blogia pitäisi jäädä seuraamaan kaikkien tuhansien muiden laihdutusblogien joukosta?

Olen vuonna 1989 syntynyt Lahtelaisneito, jonka elämään on sisältynyt jo monen monta laihdutusyritystä. Olen ollut ensimmäistä kertaa Painonvartijoissa jo 18-vuotiaana ja pudottanut pisteillä melkein kymmenen kiloa. Joka maanantai on tehty uusia painonpudotuslupauksia ja keskiviikkoon mennessä ne on valitettavan usein jo unohdettu. Aikaisemmat laihdutuskerrat ovat tyssänneet motivaation puutteeseen ja liian radikaaleihin muutoksiin. Pitkäjännitteisyys ei ole riittänyt ja painonpudotus on tyssännyt kun tuloksia on tullut liian hitaasti tai niitä ei ole tullut ollenkaan.

Olen nuoresta asti ollut pullukka, mutta painoni lähti rajuun nousuun muuttaessani ulkomaille matkaoppaaksi kun en osannut hallita ravintolasyömisiäni/juomisiani. Paino ulkomailla nousi 83:een kiloon asti, kunnes havahduin ja päätin tehdä asialle jotain! Tällä kertaa lähdin pudottamaan painoa kärsivällisin mielin, sillä tiesin että matka on pitkä ja työtä on tehtävä ja paljon! Haaveilin pudottavani edes kymmenen kiloa, mutta salainen haaveeni oli kuitenkin kaksikymmentä ja jopa kaksikymmentäviisi kiloa. Ääneen siitä en uskaltanut puhua, vaan lähdin pudottamaan painoa pienin askelin sillä pelkäsin epäonnistuvani.

Muuttaessani Heinäkuussa 2012 takaisin Suomeen olin saanut painoa pudotettua kahdeksan kiloa pelkällä salitreenillä, mutta se ei ollut vielä lähelläkään normaalipainon rajaa. Palkkasin Helmikuussa 2013 Personal Trainerin Juha Poutasen, joka teki minulle henkilökohtaisen saliohjelman ja ruokavalion. Noudatin ruokavaliota tarkasti ja merkkasin kaikki syömiseni kalorilaskuriin ja paino alkoi pikkuhiljaa putoamaan. Helmikuussa 2014 painoa on pudonnut kaikenkaikkiaan -25 kiloa! Tein sen, mihin en uskonut pystyväni! Pystyin siihen ja painoni alkoi ensimmäistä kertaa vitosella, sitten kymmeneen vuoteen! :)

Päästyäni maagiseen tavoitepainooni, en siltikään ollut täysin tyytyväinen ulkonäkööni, sillä vaikka olin kevyt olin siltikin "laihaläski". Kroppani ei ollut vieläkään kiinteän ja treenatun näköinen.. Toukokuussa 2014 vaihdoin Personal Trainerin Sampo Kirjovaaraan ja heti ensimmäisellä tapaamisellamme hän kysyi tavoitteeni. Halusin olla treenatun ja timmin näköinen, vähän niinkuin fitnesstähdellä Oona Tolppasella! Näitä tavoitteita lähdettiin kurottelemaan painonnousunkin kustannuksella.. Ja paino nousikin kesän ja syksyn 2014 aikana kymmenen kiloa! Painoin marraskuun alussa jopa 69 kiloa. Syy tähän suureen painonnousuun johtui pitkälti hidastuneesta aineenvaihdunnastani ja liian pienillä kaloreilla elämisestä niin pitkään. Kalorit nostettiin kerralla 1200:sta 1700:aan ja lisäravinteet vielä siihen päälle. Helmikuussa 2015 painoin 65kg ja olin timmimmässä kunnossa, mitä ikinä aikuisiälläni VAIKKA painoa olikin vielä seitsemän kiloa enemmän mitä aiemmin.

Myöhemmin 2014 syksyllä perhettämme kohtasi todella harmillinen tragedia, kun veljeni joutui tapon yrityksen kohteeksi ja sokeutui tämän väkivallanteon seurauksena. Onneksi elämä voittaa jossain vaiheessa ja pahimmasta on jo päästy yli! Painon kanssa tasapainoilu on ollut haastavaa eri elämänvaiheissa ja nyt kesäkuussa 2016 paino on 70kg. Tästä on suunta vain alaspäin!

Blogini on hyvällä huumorilla maustettu, enkä ota turhaa stressiä painonputoamisesta (tai putoamattomuudesta). Jos joskus tulee herkuteltua niin sitten tulee! Tämä projekti ei yhteen, kahteen tai edes kymmeneen repsahdukseen kaadu, sillä herkuttelu kuuluu elämään ja eihän nyt kukaan täysin ilman suklaata voi elämäänsä elää! Projekti jatkuu vielä monta vuotta nykyisten tavoitteiden saavuttamisen jälkeenkin, sillä jo nyt salitreeni on pysyvä osa elämääni!  

Tervetuloa seuraamaan matkaani kohti terveellistä elämäntapaa!

Kysymykset ja yhteistyöpyynnöt voi lähettää sähköpostiosoitteeseeni: s-latvala@hotmail.com14 kommenttia:

 1. Löytyipä mukava blogi seurattavaksi :)
  Terkuin nimim. nyt 83kg, tavoite 62kg :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervetuloa mukaan! :) Ja tsemppiä valtavasti projektiisi! :)

   Poista
 2. Minäkin liityn lukijaksi! Itselläni tavoitteena 30 kilon pudotus, josta nyt takana päin 8 kg "helppoa rasvaa".
  Hieno taival sinulla laihduttamisen matkalla takana! Tsemppiä vielä viimeisiin kiloihin, jotka varmasti vaativat mielen kovuutta! :)
  Omaa blogiani voi seurata: http://tavoitteena-onnellinen-elama.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukavaa että liityit joukkoon! :) Täytyypä tulla piipahtamaan myös sinun blogisi puolella. Paljon tsemppiä myös sulle 30 kilon urakkaan! Paljon on työtä edessä, mutta kyllä se on sen arvoista! :)

   Poista
 3. hehe,, sitä aina hämmästyy kun löytää jotain niin samanlaista.. ensin näytit kaveriltani, mutta et ole hän. Sitten tajusin että meillä on samanlainen sykemittari ja mäkin haluan loopin.. en muuten tiedä löysinkö blogisi miten vanhan postauksen perusteella, jokohan olet loopin hankkinut.. sitten huomasin että olet laihduttanut aina 80 kg 5alkaviin.. itsekin alan olla 5 alkavien kynnyksellä. ja joo mäkin olen lyhyt.. tai siis normaali paino tuli vastaan 61kg kohdalla.. ja saman ikäinenkin olen.. :D minä jään seuraamaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahah :D aikamoisia yhteisiä tekijöitä! :) Loop postaus oli kirjoitettu jo ennen joulua ja sain aktiivisuusmittarin joululahjaksi! Aluksi käytin aktiivisesti, mutta alkuinnon jälkeen sen käyttö on jäänyt vähemmälle.. Onnea upeasta painonpudotuksesta! :) Ihana kuulla että meitä onnistujia on enemmänkin. Nyt vain opetellaan pitämään ne kilot kurissa! ;) Tervetuloa seuraamaan blogia! :)

   Poista
 4. Hieno blogi jota todella tulen seuraamaan, vaikka en blogien seuraaja yleensä olekaan. Tässä (tai sussa?) on vain sitä jotain joka kiinnostaa. :)

  Mahtavasti on kilot saaneet kyytiä ja hyvä niin. Eiköhän pysykin poissa! Itekin periaatteessa herkuttomalla heinäkuulla (vaikkei ongelmia painon kanssa olekaan)..pyrin karsimaan epäterveelliset napostelut nyt minimiin ettei treenit mene ihan hukkaan.

  Tsemppiä treeneihin ja elämään! Pysyn kanavalla :)

  - Teme

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei kiva kuulla ja tervetuloa seuraamaan matkaani! :) Jokaisella on ne omat "heikot lenkit", vaikkei painoa pudottaisikaan ja toivotaan että blogini antaa motivaatiota napostelujen hillitsemiseen. ;)

   Poista
 5. Hei, tosi hienon matkan olet tehnyt kyllä! Pitääkin seurata blogiasi ja tsekkailla vanhoja kirjoituksia, jotta saa hyviä vaikutteita. Itsekin projekti päällä, juuri aloittanut laihdutusblogin (1.8 2015) joten alussa ollaan... http://toofatformyshirts.blogspot.com/.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hienoa, että löysit tänne ja tervetuloa mukaan! :) Onneksi koskaan ei ole liian myöhäistä aloittaa.. ;)

   Poista
 6. Hei Sanna. Onnea elämäntapamuutoksen läpikäymisestä ja siinä pysymisestä, repsahduksista huolimatta. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Anni :) Onhan tässä ollut kieltämättä matkan varrella paljon ylä- ja alamäkiä, mutta pääasia että ajatus loppuelämän elämäntapamuutoksesta on pysynyt mielessä ja sitä kohden on menty vaikka takapakkeja on tullutkin! :)

   Poista
 7. Miten pitkä olet?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aaaa, eikö täällä olekaan pituutta mainittu missään! :) 158cm

   Poista

Kiva jos jätit kommenttia :) Nyt voit kommentoida myös anonyyminä! Kommentit hyväksytetään ennen julkaisua ja kaikki asialliset kommentit julkaistaan! :)