sunnuntai 5. maaliskuuta 2017

Takaisin raiteille

Nyt kun on "rilluttelu viikonloppu" takana niin onkin hyvä miettiä sotasuunnitelmaa, jolla päästään takaisin terveellisen ruokailun pariin. :) Eilen tosiaan oltiin melkein koko päivä MM2017 kisoissa Lahden Salpausselällä ja reppuun oli varattu termariin vähän minttukaakaota, sekä muutama inkivääri olut. Aaaaa että! Tää inkivääriolut onkin ihan uusi suosikkini, vaikka aluksi kyllä epäilin että ei inkivääriolut voi mitenkään kyllä olla hyvää.. Saatiin maistaa tätä olutta pari-kolme viikkoa sitten kun oltiin Johannalla kokkailemassa terveellisiä thai herkkuja. :) Etenkin tulisen ruuan kanssa tuo olut sopii todella hyvin, eikä se oikeastaan edes oluelta maistu vaan enemmänkin limsalta.
Joka tapauksessa eilisillan aikana tuli juotua muutama inkivääriolut ja jokunen mukillinen minttukaakaota. Päivän aikana syötiin alueella yhdet makkarat ja lohikeittoa, sekä myöhemmin illalla syötiin friteerattua kanaa ja ranskalaisia. Muurinpohjaletut hillolla jäivät haaveeksi, sillä en ainakaan törmännyt alueella sellaiseen paistopisteeseen, missä lettuja olisi paistettu -tai sitten niitä ei vain tehnyt tarpeeksi mieli että olisin viitsinyt sellaista kojua etsiä! :D Paino oli noussut eilisen jäljiltä +1,2kg aamupainon ollessa 69,8kg. Se olikin ihan kiitettävä nousu edellisiin tankkauspäiviin verrattuna, mutta tiedossahan se oli että tänä viikonloppuna paino kyllä nousee reilummin kun tulee tankattua muullakin kuin banaanilla ja bataatilla. ;DJoka tapauksessa tästä ei ole taas kuin suunta alaspäin ja seuraava "vapaampi herkuttelu reissu" onkin sitten vasta kahden kuukauden päästä eli vappuna. Sinne asti kuitenkin mennään taas tiukasti ja kahdeksassa viikossa ehtii saamaan taas jos minkälaista tulosta aikaiseksi! :) Toivepostausta kuitenkin esitettiin siitä, miten tuon vapaasyöntipäivän/aterian saa katkaistua tai rajattua siihen yhteen päivään, ettei herkuttelu jatku koko viikonloppua tai pahimmassa tapauksessa koko viikkoa.. Mitään poppamiehenkonstiahan tähän minulla ei ole, mutta täytyy sanoa että kyllähän se jauhomakkara suoraansanottuna aika p*skalta maistui ja samaten ne ranskalaiset ja rasvassa pyöritelty kana! Kyllähän se pääkopalle teki taas ihan hyvää, kun sai valita sieltä listalta mitä halusikaan tilata, mutta kaikenkaikkiaan tänä aamuna ei kyllä ollut rasvahöttöä enää yhtään ikävä.. Melkeinpä se Skyrri maistui tänään entistä paremmalta eilisten mättöjen jälkeen ja tuntui ihanalta palata taas normaaliin arkeen ja tasapainoisen ravinnon pariin. :)


Alkoholinkulutus pysyi sen verran maltillisissa määrissä, että tänään pääsi nauttimaan myös tuosta ihanasta kevät auringosta, mikä meitä tuolla ulkona helli. :) Käytiin kävelemässä järven jäällä semmoinen kevyt tunnin lenkki ja ennenkaikkea nauttimassa raittiista pakkasilmasta. <3 Ehkä se isoin tekijä siihen herkuttelun rajaamiseen yhteen päivään on se oma motivaatio! Jos olet päättänyt, että sallit itsellesi yhden herkuttelupäivän tai vapaan aterian tiettynä ajankohtana niin silloin olet jo tehnyt sen päätöksen ajat sitten, että seuraavana päivänä on taas jo normaali arki ja samat pöperöt kuin ennen vapaasyöntipäivää. :) Myös se, että olet oikeasti rehellinen itsellesi, sillä kenelle muulle olet oikeasti tulosvastuussa kuin omalle itsellesi? Mitä sitä naapurin Penaa kiinnostaa, oletko herkutellut päivän vai jatkuiko se mässäilyputki kokonaisen viikon? Penalle se on yks lysti kumman tien valitsit, mutta itsesi siinä vain petät jos uskottelet itsellesi että viikon herkuttelu menee samaan piikkiin sen yhden päivän herkuttelun kanssa! :DSe, että vaaka näytti toissa aamuna tältä ja tämä aamuna 69,8kg niin se tosiaan motivoi mua TÄNÄÄN palaamaan takas ruokavalioon eikä vasta huomenna. :) Menee siihen taas useampi päivä ennen kuin paino on noin ennätysalhaalla, mutta tässä ei ole muuta kuin aikaa! ;) Yksi myös takuuvarma keino päästä heti takaisin raiteille on sopia PT:n kanssa treenit heti maanantai aamulle.. :D Sillä sieltä jos jostain tulee kyselyä jäikö herkuttelut siihen yhteen päivään vai jatkuiko mässäily koko viikonlopun yli! ;D Ja minähän en tunnetusti osaa valehdella niin parempi se on oman hengissä pysymisen kannalta vain palata heti sen rahkan pariin, ettei kuolema korjaa yhteistreeneissä Johannan kanssa! ;D

8 kommenttia:

 1. Kiitos nopeasta vastauksestasi!😊 Nyt vaan itsekin motivoitumaan!Tsemppiä sinulle kevääseen!

  VastaaPoista
 2. Kuulostaa ihanalta viikonlopulta ja hyvin pääsit kyllä takaisin ruokavalioon! :) Ja varmasti just treenien sopiminen maanantaille edesauttaa asiaa. Pitää tehdä itsekkin noin :D Mulla tuppaa olemaan vaikeaa jättää herkuttelut siihen yhteen päivään, vaikka olisikin kropassa jäätävä ruokakrapula ja olo olisi tosi turvonnut.. Mutta jos meinaat vappuun asti olla herkuttomalla niin kerkeää kyllä vaikka ja mitä :) Tsemppiä!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kyllä ihanaa pitkästä aikaan vähän "nollata" päätä ja syömisiä. :) Toki tuo +1,2kg ei niin ihana asia ole, mutta kun tietää että se kilo on niitä yhden päivän turvotuksia ja ylimääräistä nestettä kropassa eikä varsinaista läskiä niin se ei liiemmin lannista. :) Viikon sisällä paino on varmasti siinä lähtötilanteessa, missä ennen lauantaita.. :) Varmaankin 1-2 vapaampaa ateriaa tulee olemaan ennen vappua, mutta kuitenkin sinne asti tarkoitus olla melko tiukasti! ;)

   Poista
 3. Olen ollut hiljainen lukija jo pidemmän aikaa. Nyt kun aloin itsekin kirjoitella, niin ajattelin vihdoin ryhtyä ihan virallisestikin seuraamaan blogiasi. Täytyy sanoa, että melkoinen sissi olet, jos vappuun asti herkuttomalla aiot olla! Tosin kyllähän ne herkkuhimotkin aika hyvin häviää, kun syö säännöllisesti ja terveellisesti. Tsemppiä ja aurinkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kun heitit kommenttia! :) Kävinkin tuossa lukemassa blogisi läpi. ;) Tsemppiä vaan hurjasti myös sulle kevääseen! Jonkinnäköinen tankkauspäivä ennen vappua on tiedossa, mutta ei mitään karkki mässytyksiä tai pitsaa ja burgereita vaan enemmän hyviä hiilihydraatin lähteitä. :)

   Poista
 4. Vastaukset
  1. No kyllähän kun sitä kerran lähtee niin pitää olla täysissä kisavermeissä! ;)

   Poista

Kiva jos jätit kommenttia :) Nyt voit kommentoida myös anonyyminä! Kommentit hyväksytetään ennen julkaisua ja kaikki asialliset kommentit julkaistaan! :)