sunnuntai 14. elokuuta 2016

Maltillista herkuttelua :)

Lauantaina oli taas se aika vuodesta, kun mittariin paukahti yksi vuosi lisää! :) Ei muuta kuin tervetuloa 27 vuoden ikä! Kolmen vuoden päästä sitten juhlitaankin! ;) Eipä näitä välivuosia juuri ole enää viime vuosina tullut juhlittua, mutta useiden "Missäs on kakkukahvit?" -kyselyjen seurauksena kutsuin tänään ihan vain lähimmäiset: äitin, iskän, siskon, mummon, serkun ja hänen miehensä meille kylään kakkukahveille. Ja koska olen surkea leipuri niin pyysin äitiä tuomaan vaikka mustikkapiirakkaa mukanaan, mutta hänhän tunnetusti tekee sitten kakut ja kaikki! ;D Näinpä meille jäi yksi täyskäri kahdeksaan pekkaan tuhottavaksi.. ;)
Melko hyvin kakku kyllä vieraille kelpasikin ja meille jäi ainoastaan 1/4 pala täyskäriä jääkaappiin! Itse lauantain synttäripäivä ja ilta meni hyvin rauhallisissa ja dieetille sopivissa tunnelmissa: aamulla mieheni herätti minut kahvin ja puuron tuoksuun ja siitä lähdinkin heti kympiksi serkkuni Lauran kanssa salille. :) Treenin ja kaupassakäynnin jälkeen pistimme miehen kanssa "koko kämppä siistiksi" -projektin pystyyn ja sen lisäksi, että imuri, moppi ja pölyrätti viuhuivat vimmatusti niin myös matot tampattiin ensimmäistä kertaa tänä vuonna! ;D Loppu lauantai-ilta menikin sitten saunoessa ja hömppökomediaa sohvalla katsoessa. :) Sunnuntain aamupaino oli oikein suotuisa, mutta siitä teen erikseen vasta huomenna "Dieettiviikko 2" -postauksen! ;) Jätetään siis numerot vielä jännitykseksi..


Kaiken kaikkiaan on kyllä nyt todella hyvä fiilis tästä jutusta! Treenit kulkee, ruokavalion noudattaminen sujuu suht ongelmitta ja SILTI sinne viikkoon on mahtunut myös niitä herkkuja kuten mm. Makuunin irtokarkkeja ja tänään pala täytekakkua. ;) Kuitenkin se mikä ratkaisee on se kokonaisuus. Helposti mieli tekee siinä vaiheessa tepposet kun syö sen yhden palan, että: "Mitä välii? Tämä päivä on nyt pilattu, kun olen mennyt syömään herkkuja niin sama kai se on syödä loppupäiväkin mitä lystää ja aloittaa sitten maanantaina puhtaalta pöydältä!". Mutta kun ei se koko dieetti ole mennyt siitä yhdestä tai kahdesta herkusta pilalle, vaan se oma mieli on vain saattanut mustua siitä "repsahduksesta". Silti päivä voi olla vielä pelastettu ja kalorit miinuksella jos sen mässäilyn lopettaa siihen yhteen herkkuun/ateriaan, mutta jos herkuttelu jatkuu pitkin päivää niin seuraavana aamuna tuskin on vaa´alle luvassa miinustulosta!


Olemme sopineet nyt treeni/tiimikaverini Tiinan kanssa, että kertaamme toisillemme päivän syömiset whatssupissa aina päivän päätteeksi. En osaa valehdella ja siksi on pitänyt aina kertoa Tiinalle, mitä on päivän aikana tullut syötyä! Ja voi luoja, kun kerroin niistä irtokarkeista! :DD Niin eipä tule ostettua niitä ihan hetkeen! Semmoisen huudin ja kurinpalautuksen kyllä sain.. :D Kiitos Tiina kovana pysymisestä! <3 ;D Mutta myös keskustelimme tästä kakkuaiheesta.. Valintoja pitää osata tehdä: syödäkö yhden palan suolaista piirakkaa vai nauttiako palan mansikkakakkua, minkä äiti on kovalla vaivalla leiponut ja kotiini roudannut? :) 


Kaikesta ei tarvitse kieltäytyä, mutta johonkin se raja pitää osata vetää. Kaikkia herkkuja ei ole pakko maistaa, vaikka pöytä koreilisikin jos jonkinmoista herkkua. Minulle riitti aivan hyvin se yksi kakkupala ja illalla kun serkkuni ja hänen miehensä tuli ns. "toiselle kahvittelu kierrokselle" niin silloin kieltäydyin kakusta kokonaan. ;) Onneksi on ihmisiä ympärillä, jotka ymmärtävät eivätkä myöskään tuputa että: "Ota nyt toinen pala!". Vaikka ehkä minä saatoin tänään tuputtaa sitä kakkua kaikille vieraille, ettei niin paljon jäisi itselleni kotiin syötäväksi! ;D Onneksi miehellä ei ole samanlaista painonpudotusprokkista kuin minulla. ;)

Huomenna taas luvassa uuden viikon painopäivitys ja kolmas virallinen dieettiviikko lähtee käyntiin! :) Mitä veikkaatte, tuleeko edellisessä postauksessa uhkaamani kilon pudotus tällä viikolla täyteen, niin että huomen aamulla paino on 70,9kg?? ;)

PS. Muista seurata Instassa! Sieltä näät aina ajankohtaisimmat kuvat, jotka tosin ovat suurilta osin samoja mitä täällä blogissa käytän, mutta sieltä näet kuvat reaaliajassa. :)

2 kommenttia:

Kiva jos jätit kommenttia :) Nyt voit kommentoida myös anonyyminä! Kommentit hyväksytetään ennen julkaisua ja kaikki asialliset kommentit julkaistaan! :)