keskiviikko 8. kesäkuuta 2016

Pala viisautta pois

Eilen olikin ensimmäisen viisaudenhampaan poisto ja vaikkei minulla minkäänlaista hammaslääkäripelkoa ole, niin jotenkin onnistuin edellisenä iltana hankkimaan itselleni sellaisen Googlettamalla kaikkia hirvittäviä kuvia! Tai noh, nuo kuvat vain ilmestyivät kuvahakuun, kun laitoin hakusanaksi "viisauden hampaan poisto", mutta itsepähän kerjäsin ja tiistai aamuna oli hirvittävä ahdistus ennen hampaan poistatusta..

Itse viisaudenhampaan poisto meni kuitenkin ihan hyvin! Ensin puudutettiin suu ja se oikeastaan sattui koko operaatiossa eniten. Tämän jälkeen kolme vahvaa kipulääkettä nassuun ja annettiin niiden hetki vaikuttaa. Sitten minut vuorattiin semmoisella esiliinalla, josta näkyi vain nenä ja suu lääkäreille. :D Alkuun ientä piti venyttää, jotta itse hampaaseen päästiin käsiksi, sillä viisaudenhammas ei ollut kokonaan vielä kasvanut. Sitten porattiin -ja porattiin, kunnes hampaan kruunu saatiin irroitettua. Tämä oli ehkä ikävin vaihe, kun hammaslääkäri otti ns. "niskalenkkiotteen" leuastani ja väänsi tuon hammaskruunun irti liitoksistaan! :D Se tuntui vähän inhottavalta, kun hammas vihdoin raksahti poikki. Tämän jälkeen jäljellä oli vielä juuret, jotka myös piti irroittaa toisistaan poraamalla. Jonkun tovin siinä porailivat ja sitten poistivat juuren kerrallaan, vähän samaa niskapersotetta käyttäen. ;) Juuret lähtivät kuitenkin helpommalla väännöllä kuin itse kruunu.

Tämän jälkeen suuhun laitettiin vielä neljä tikkiä, jotka menen ensi viikolla poistattamaan ja suuhun laitettiin kangastuppo verenvuotoa estämään. Eilisen päivän oikea poski oli aika turvoksissa ja puhuminen sössöttämistä, mutta särkeminen pysyi hyvin loitolla hyvillä särkylääkkeillä! Eniten mietitytti tuo nukkuminen, tuleeko siitä mitään kun nukun aina oikealla kyljelläni, mutta hyvin meni yökin! Pientä särkyä ja kosketusarkuutta on vielä tänään poskessa havaittavissa, mutta mitään mustelmaa tai muuta ei ole ainakaan vielä kehkeytynyt ja turvotuskin laski aika hyvin kun pidin pakastepussia poskella pidemmän aikaa. :)

Nyt sitten on pala viisautta pois! :D Vielä jäi kolme viisaudenhammasta jäljelle ja varmasti joskus myöhemmin tulee eteen vielä vasemman alahampaan poistatus, mutta nyt en ainakaan pelkää sitä yhtä paljon kuin ennen! ..Enkä myöskään katsele edellisenä päivänä mitään kauhukuvia Googlesta! ;)


Minkälainen kokemus teillä on ollut viisaudenhampaan poistatus? Oliko hyvin samantapainen kuin minulla vai oliko toipumisessa ongelmia tai itse toimenpiteessä huonoa sanottavaa? Se on tietenkin huonoa, etten ole voinut eilispäivänä syödä mitään pureskeltavaa! Noh, ainakin sai kerrankin luvan kanssa syödä jäätelöä! ;D 

Ps. Ylläoleva kuva ei ole omasta suustani, vaan jonkun intialaisteinipojan suusta, jolta jouduttiin poistamaan yli 230 hammasta! Thank GOD, multa poistettiin vain yksi! :D Uutisen voit lukea esimerkiksi TÄÄLTÄ!
12 kommenttia:

 1. Järkyttävä kokemua. Tosin 1990-luvulla. Hammaslääkäri tunki metrin mittaista puudutuspiikkiä sisään, juuret oli vääntyneeet, joten joutui repimään kaksin käsin. Tosin puuduts toimi, joten ei sattunut, mutta meteli ja rutina oli kauhea.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Auts! Onneksi välineet ovat sen verran kehittyneet, että noita pihtejä yms ottimia ei edes tuntunut suussa. :) Kyllähän se rutina ja leuan vääntäminen vähän ikävältä tuntui, kunnes se hammas viimein irtosi! :D

   Poista
 2. Elokuussa varattu aika 4 viisaudenhampaan poistamiseen samaan aikaan (nukutuksessa). Tosin luin juuri lehdestä, että Euroopassa joku poika oli kuollut hammaslääkärissä nukutukseen :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No onneksi nuo tuommoiset kuolemantapaukset ovat niin harvassa, että siitä tuskin kannattaa huolehtia! :) Hurja juttu kyllä, että kaikki neljä hammasta otetaan pois samalla kertaa.. Tietenkin helpommalla pääsee, ettei neljää kertaa tarvitse lääkärissä ravata jokaista yksitellen poistattamassa. Syöminen vaan saattaa olla leikkauksen jälkeen aika haastavaa, kun millään hampaalla ei pysty pureksimaan. :|

   Poista
 3. Herran jestas oliko pakko laittaa tuo kuva hampaista! Selkäpiitä karmii tästä kuukauden eteenpäin. Hyyyyyiiiiii. Onneksi omat viisurit on poistettu jo monta vuotta sitten ja kokemus oli pelkästään hyvä vaikka kumpikin hammas piti leikata ja operaatio tehtiin kunnallisella puolella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahahaha! :D Repeilen täällä huuto nauruun! :'DD Just sen takia mun oli pakko jakaa tää kuva täällä, etten jäis yksinäni tälle kuvottavalle kuvalle yökkimään ja menettämään ruokahalujani! :DD Itteenikin oksettaa vieläkin kun katon tätä kuvaa. :D Ihan järkyttävää, että jonkun suu on oikeasti näyttänyt tältä!
   Täällä myös hammas leikattiin kolmeen osaan, kun ei olisi lähtenyt yhdellä vetäisyllä juurineen kumminkaan.. :)

   Poista
 4. Mä en osaa sanoin kuvata tätä kuvotusta ja ällötystä, mikä tuosta kuvasta tuli! Hyi.. ei ole ees tarpeeks hurjaa kirosanaa hyi:n jatkoks! YÄÄK! :D Ei kyllä naurata! :D Miten mä pääsen tosta yli, apua. Aina nään kaikenmaailan painajaisia hampaista, voin vaan kuvitella millasia ne painajaiset jatkossa on! Eiiiiihh.. *yrittää aktiivisesti unohtaa*

  PS. Kiva että oma hammaslekurilla käyntisi meni hyvin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahahahaha! :'DDD Mä saan niin nautintoa tästä, kun saan jakaa tän saman ällötyksen ja ruokahalun menetyksen teidän lukijoiden kanssa! :D Vahingonilo on paras ilo, vai miten se meni? :'D Vedet silmissä täällä repeilen, kun ei tarvitse yksin kokea tätä kuvotusta. :D

   Poista
 5. Kesähaaste sinulle: http://itsensapiiskuri.blogspot.fi/2016/06/kesan-liikuntahaaste-bloggaajille.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Helzu haasteesta! Lähden ehdottomasti mukaan ja toteutan tuon ulkotreenin juhannuksenpyhinä mökillä ollessa.. ;) Siellä kun salille ei pääse!

   Poista
 6. En ymmärrä mikä tuossa kuvassa oksettaa? Ällöttääkö omat hampaat omassa suussa? Kuinka voi pestä hampaat jos niiden katsominen ällöttää.. lisäksi kuva ei ole aito. Linkittämässäsi uutisessa "hampaat" ovat epämääräisiä möykkyjä ns. Kovakudoskasvaimia, kuten jutusta voi lukea.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noh toisia ällöttää hämähäkit, toisia käärmeet, toiset pyörtyvät siitä kun otetaan verikoe tai edes näkevät verta vaikka sitä vertakin on omassa kehossa muutama litra.. :D

   Poista

Kiva jos jätit kommenttia :) Nyt voit kommentoida myös anonyyminä! Kommentit hyväksytetään ennen julkaisua ja kaikki asialliset kommentit julkaistaan! :)