sunnuntai 6. maaliskuuta 2016

Terveellinen mustikkapiirakka

Hyvin harvoin jaa'n mitään reseptejä täällä tai teen sen kummallisempia sapuskoita. Yleensä kun paistan vaan sen kanan ja riisin tai jauhelihan ja makaronit niin siinä on mun kokkailut! :D Tänään mun alkoi kuitenkin tekemään töiden jälkeen mieli MUSTIKKAPIIRAKKAA ja enhän mä sitä tietenkään perinteisellä vehnäjauho-voi sekoituksella voi tehdä vaan googlettelin erilaisia terveellisiä mustikkapiirakka vaihtoehtoja. ;) Tämä yksi resepti osui silmääni ja pääsipä myös heti kokeiluun!


Pohjaan tarvitset:

  • 1 dl kaurahiutaleita
  • 1 muna
  • 1dl maustamatonta maitorahkaa
  • ripaus kanelia
  • ripaus vaniljajauhetta
  • 1/2 dl spelttijauhoja
  • 3 tl hunajaa
Täytteeseen tulee:

  • 2,5 dl maustamatonta maitorahkaa
  • 1 muna
  • 3 tl hunajaa
  • 2,5 dl mustikoita

Sekoita kaikki pohjan ainekset keskenään ja levitä seos leivinpaperin päälle kakkuvuoalle (tai muulle uunin kestävälle astialle). Paista 200 asteessa 15-20min.

Sekoita täytteet ja levitä seos esipaistetun pohjan päälle. Paista vielä 175 asteessa 15-20min. Ota piirakka uunista ja anna hetken vetäytyä (itse vein ulos jäähtymään, jotta piiras ei leviä käsiin!). 



Leikkaa sopiva pala lautaselle ja nauti. ;) Nam! Herkkusuu -ja samalla kroppa kiittää kun turhat jauhot, sokerit ja rasvat on jätetty pois. :P 
Ja HUOM! Ohjeessa siis EI OLE sokeria, sillä vaikka kuinka mainostin miehelle, että teen terveellistä mustikkapiirakkaa niin ensimmäisenä hän tokaisi yhden lusikallisen maistettuaan, että: "Tässähän ei oo sokeria!" -kysyvä ilme kasvoillaan! :DD Niin kulta, sanoinhan että teen TERVEELLISTÄ mustikkapiirakkaa.. ;)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva jos jätit kommenttia :) Nyt voit kommentoida myös anonyyminä! Kommentit hyväksytetään ennen julkaisua ja kaikki asialliset kommentit julkaistaan! :)