torstai 2. lokakuuta 2014

Mitä kävi rintavarustukselle?

Tissit, melonit, munkit, rinnat, ryntäät, boobsit jne.. Mitä kaikkia näitä lempinimiä omille pikkusiskoilleen onkaan vuosien varrella jokainen keksinyt! Kovin tärkeät kuitenkin nuo kaksi rasvamollukkaa rintakehässä tuntuu monelle (kuten myös itselle ja monille kaksijalkaisille) olevan..


Mutta mitä näille rasvapalloille tapahtuu laihdutuksen seurauksena..? Noh, tunnetusti naisilla rasva palaa ensimmäisenä juuri sieltä mistä sen ei tarvitsisi palaa, eli rinnoista! Vatsaröllykkä on ja PYSYY, mutta TISSIT, tissit ne vaan pienenee ja pienenee kunnes jäljellä on enää kaksi tyhjää riisipussukkaa! Ihmetellään kun painoa on lähtenyt kaksi kiloa, mutta mistä se paino on pudonnut kun ei ainakaan vatsasta tai reisistä.. Ja taaaaas siirrytään yhtä kuppikokoa pienempiin rintaliiveihin, joissa on entistä muhkeampi toppinki ja push uppi! Pelkkää rasvaahan nuo rinnat tosiaan ovat ja jos haluaa olla mahdollisimman rasvattomassa kunnossa, myös rintavarustus väkisinkin pienenee.


Mutta mitäs me tytöt, joilla on teinistä asti ollut muhkea povi?! Miten meidän itsetunto kestää laihdutuksen tuomat muutokset rintavarustukseen? Edullisempi keino (nimimerkillä: kokemusta on!) on ostaa niitä erikoistoppauksella ja push upilla varustettuja rintaliivejä. Eihän nuo liivit tietenkään karua totuutta poista, mutta ainakin ulkopuolisten silmissä rintavarustus näyttää samalta kuin silloin  +20 kiloa sitten. Omaa peilikuvaa ei kuitenkaan voi huijata. Reisiä voi treenata kiinteämmäksi ja muhkeammaksi rankalla jalkatreenillä, käsiin ja olkapäihin saadaan oikeanlaista muotoa hauis/ojentaja/olkapäätreenillä. Mutta rinnat! Niitä ei nyt vaan kasvateta treenaamalla! Rintatreeniä tehdessä olenkin miettinyt, että mitä järkeä on tehdä penkkipunnerruksia kun rinnat korkeintaan vähän ryhdistäytyvät ja pikemminkin pienentyvät treenissä. 

Kalliimpana vaihtoehtona oman peilikuvan hyväksymiseen on tietenkin jo viimein Suomessakin yleistyneet silikonirinnat. Fitnesskisoissa silikonit on ennemminkin sääntö kuin poikkeus, vaikka toki lavalla näkee varmasti niitä tyttöjä ilmankin. Mutta kuten esimerkiksi alla olevasta Fitness Expon -kilpailu kuvasta näkee, kaikilla tytöillä on silikonit. Omasta mielestäni naisella kuuluu olla rinnat ja jos kunto on niin rasvaton ja kiinteän kropan eteen on vielä tehty niin pirusti kovaa duunia, niin miksei kirsikkana kakun päällä voisi olla silikonirinnat? Moni suhtautuu silikoneihin edelleen "tyhmäbimboblondi" -ajatuksella, mutta mielestäni jokainen joka tuntee epävarmuutta omasta kropastaan, saa tehdä sille mitä haluaa. 


Mieluummin itsellenikin ottaisin silikonit kuin pelkät tyhjentyneet roikkorinnat! Pinnallistako? Ehkä, mutta kai se laihdutuskin on useimmiten jossain määrin pinnallista kun lähdetään etsimään sieltä läskien alta "hoikempaa minää"! Eihän sitä tiedä jos rahaa ja kanttia joskus on, niin vaikka itsekin ottaisin silikonit kun kohta näistä ei ole muuta kuin nännipihat jäljellä! :D

Ja nyt sitä keskustelua arvon lukijat! Mitä mieltä silikoneista tai nykyisistä kauneusihanteista ylipäätään? :) Onko väärin miettiä silikoneja jos omat rinnat on laihdutuksen seurauksena pienentyneet merkittävästi ja se vaikuttaa myös itsetuntoon?

Kuvat lainattu suoraan Googlesta

26 kommenttia:

 1. Mun mielestä rinnat on tärkeä osa naisellisuutta ja en nää pahaa silikoneissa, jos oma rintavarustus on kuihtunut aivan olemattomiin. Sen sijaan en tajua sitä, miksi ihmiset ottavat niin luonnottoman isoja silikoneja. Mun mielestä ne eivät ole kauniit, jos ulkopuolinen voi heti ensi silmäyksellä sanoa, että nuo ei ole aidot. Itselläkin on pienet ja ei niin kovin kivan muotoiset tissit ja voisin harkita silikoneja, mutta ottaisin todellakin vaan sen verran täytettä, että tissit olisivat edelleenkin aidon näköiset, eikä asiaa edes huomaisi, jos ei tietäisi.

  Musta monella fitnesskisaajalla menee yli ja korkealta tissien koko. Täysin rasvattomassa varressa tönöttää kaksi tiukkaa kumipalloa, jotka ovat aivan liian suuret näyttääkseen luonnollisilta.Myös lähes kaikki miehet kenen kanssa olen asiasta keskustellut, eivät pidä tuollaisia selkeitä feikkitissejä kauniina.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo siis samaa mieltä oon tuon rintojen älyttömän koon kanssa. Itsekin haluaisin pikemminkin "entisten rintojeni" kokoiset silikonit, kuin huomattavasti "normaalia" isommat. Onhan noita ihan överi silikonejakin nähty (kuten ensimmäisessä kuvassa), mutta silloin ei taida ihan kaikki olla kotona muutenkaan! ;D
   Toki tuolla kisalavoilla olevilla tytöillä on se ero meihin tavan pulliaisiin verrattuna, että tuona kisapäivänä kroppa on NIIN rasvattomassa kunnossa ja nesteet vedetty todella alas että jopa "silikonin reuna" piirtyy näkyviin, eikä silloin voi olla huomaamatta ettei kyseessä ole aidot rinnat. :) Kun olen omalla salilla joitakin kisailijoilta nähnyt off kaudella ja vähän "tukevammassa" kunnossa niin rintoja ei välttämättä edes uskoisi silikoneiksi, sen verran suuri ero kisapäivässä on verrattuna muuhun kuntoon.
   Mutta summarummarum: Yksi ääni silikoneille! Luonnollisen kokoisille sellaisille. ;)

   Poista
 2. joo, mulla eräs erittäin tuhti kaveri käytti aina tekosyynä tissejä "en halua laihduttaa kun mun tissit sitten pienenee".. Ja kun jos on oikeasti tosi iso, on luonnollisestikin osa vararavinnosta myös siellä tisseissä.. ja kun muu kroppakin pienenee niin ne pienenneet rinnat ei edes näytä sitten pienentyneen.. mutta tyhjiltä nämä omat välillä tuntuu.. laihdutuksen ja imetyksen jäljiltä..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahah :D Tekosyitä on yhtä monta kuin meitä laihduttajaakin! ;) Toki toiset myös viihtyvät vähän "tuhtimmassa kunnossa" kun on enemmän pyöreyttä niin rinnoissa kuin pepussakin. Ja tuo on myös totta, että kun muu kroppa pienenee niin ei ne tissitkään ihan niin pieniltä näytä sopusuhtaisessa kropassa. :) Mutta etenkin mulla tuo rintakehä on kuin pyykkilauta kun tissit ovat laihdutuksen myötä niin kovasti tyhjentyneet.. :/

   Poista
 3. Mulla on ylipaino n. 20kg vielä ja mahan lisäksi suurin ahdistuksen aihe on nimenomaan rinnat, mutta ei sillä että ne olis liian pienet vaan päinvastoin. Ne on liian isot! Toivon, että ne olis ainaki puolet pienemmät. Vaatteet istuis paremmin ja kukaan ei kiinnittäis niihin mitenkään erityisesti huomiota. Yläasteellakin sain jo kuulla kommentteja isoista tisseistä ja jotkut varmaan luuli, että olin jotenkin imarreltu, mutta mua hävetti niin paljon, että teki mieli vajota maan alle. Onneksi kuitenkin rintojen pienenemiseen voi itse vaikuttaa juurikin painon pudotuksella, tuntuu vaan että 20kg pudotuksen jälkeenkään rinnat ei kovin paljoa pienentyneet...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ongelmia on näköjään päinvastaiseenkin suuntaan.. Tehdäänkö vaihtarit? ;) Ei mutta tottahan se on, että liian isot rinnat aiheuttaa myös selkäkipuja ja esim liikunta, kuten juokseminen voi olla isojen rintojen kanssa hankalampaa.. :/ Merkittävään rintojen pienenemiseen ei taida kuitenkaan pelkkä laihdutus riittää, vaan siinäkin taitaa tarvita kirurgista veistä..

   Poista
  2. Jos rinnat ovat liian isot ja aiheuttavat kipuja, ei muuta kuin lääkärille aika ja lähetepyyntö kirurgin pakeille! Jotta rintojenpienennyksen saa hoidettua julkisella puolella tietyt kriteerit pitää toki täyttyä, mutta yleensä jo se, että mitta kaulakuopasta rinnanpäähän on yli 27 cm ja jos kipuja on niskassa ja selässä, sekä jos isot rinnat haittaavat urheilun harrastamista, niin se on siinä. Kävin kesänalussa pienennysleikkauksessa ja vaikka omalle kohdalleni osuikin epäonnea toipumisessa, niin en kyllä kadu yhtään. Olo on paljon sopusuhtaisempi eikä vaatteita tarvitse valita tissien koon mukaan. Ihanaa!

   Poista
  3. Kiitos kun jaoit oman kokemuksesi myös rintojenpienennysleikkaukdesta! Sehän se on kun vaatteet lähes aina suunnitellaan niillä tietyillä mitoilla eikä monelle isorintaiselle ne pienet vaatteet mahdu päälle..

   Poista
 4. Mun tissit oli 25 kiloa sitten kuppikokoa H ja nyt ne on E-F, eli olen edelleen tyytyväinen. Olis saanut pienentyä lisääkin... :D Mut tosiaan mullakin pieneni sen kolme kuppikokoa niin uskon, että on paha mieli, jos pienenee vaikka C:stä A:han. Enkä mä paheksu silikonien ottamista kyllä mitenkään, ite suunnittelen rintojen pienennysleikkausta, nyt kun painoindeksi on vihdoin semmosissa lukemissa, että se on järkevää tehdä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo no ennen oli just kokoa D ja nyt B:n liivit ammottaa tyhjyyttään ja tarvii olla jos jonkinlaisia toppinkeja, että täyttyy! :D A:n liiveihin en ainakaan vielä suostu myöntymään! ;D Toki silikonien ottaminen ei ehkä ole vielä tässä vaiheessa järkevää kun ne lapset on vielä tekemättä ja imetyksessä tissit on taas aika kovalla koetuksella.. Pienennysleikkauksella saisit varmasti tissit sopimaan muuhun kroppaan, jos ne rinnat tuntuu vielä liian isoilta muuhun kroppaan nähden..

   Poista
 5. Noh, mulla on tissikriisi. Ainakin ajoittain. Painon putoamisen myötä, tuntuu että suurin osa lähteneestä painosta on lähtenyt etumuksesta, nyyh. Harmi kun ahkerallakaan treenaamisella ei voi tähän asiaan vaikuttaa, on yritettävä hyväksyä se mitä vielä on... Just tänään siivosin kaappia ja keräsin pussillisen liian isoja liivejä pois. Mutta siihen mielipiteeseen silareista, jokaisen oma asia, mutta liika on liikaa ja luonnottoman näköinen ei ainakaan mielestäni ole kovinkaan kaunista:-)

  http://projektiuusimina.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä kans tissikriiseillään! Välillä en välitä, eikä tuo asia niin haittaa mutta toisinaan taas todella harmittaa kun ei ole juuri mitään enää jäljellä! Jos joskus menisin silikonit ottamaan niin todellakin asiallisen kokoiset ja lähes huomaamattomat. Silleen ettei ulkopuolinen osaisi vaatteet päällä nähdä eroa entisiin push up liiveihin! ;)

   Poista
 6. Olen aina miettinyt, kun monestihan näitä silikoneja ottavat esim. Julkisuudessa pienikokoiset naiset, että jos ottaa sit sen DD+ tai F koon niin miten ne löytää vaatteita?!? Tuskin haluavat pukeutuvat säkkitunikaan vai siksikö niillä on aina se vetoketju auki, kun se ei vaan yksinkertaisesti mahdu kiinni siitä numeron 34-36 takista :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahaha! Toi on kyllä hyvä kysymys.. Ehkä se povi on aina niin esillä juuri sen takia, ettei ne napit menekään kiinni. ;) Toki joku silikonien omaava voi tämän väitteen korjata vääräksi..

   Poista
 7. Itsellä aina ollut aika pieni rintavarustus, joten se ei ole laihtumisjojoiluissakaan kauheasti muuttunut (A-B -kuppikoolla mennään). Yhdet silikonit olen livenä kaverilla nähnyt ja oli kyllä tosi nätit, ei mitenkään sellaset 'moi tässä on nää TISSIT' -tyyppinen, hän oli korjannut rintansa imetysten jälkeen ja halusi samalla vähän isommat (ehkä C-D kokoa).

  Aika hurjasti on sulla lähtenyt rinnoista kokoa, joten en yhtään ihmettele ajatuksia silikoneista. Itseä kyllä pelottaisi ne mahdolliset komplikaatiot (tosin ei ne kai kovin yleisiä ole?). Ja kantsii tosiaan ensin katsoa se mahdollinen lapset + imetys -kortti. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo sitä mä oon tosiaan pohtinut, että ehkä fiksumpaa imettää ne muksut ensin ennen kun pistää rahat tisseihin. Niitä kun sitten todennäköisesti saattaa joutua lasten saannin jälkeen korjailemaan.. Ei mua niinkään haittaisi jos tissit vaan olisi pienentyneet, mutta kun ne on nimenomaan tyhjentyneet! :/ Kaks tyhjää lapasta roikkuu mukana ja ryhtiä niihin saa vain push up liiveillä. Mun todella hyvällä ystävällä on myös silikonit, eikä nekään mitenkään häiritsevän isot ole vaan sopivat hyvin myös hoikkaan kroppaan. :)

   Poista
 8. Mun oli jotenkin vaikea samaistua tähän tekstiin... Itselläni on ollut teini-ikäisestä asti melkoisen mittavat luonnolliset rinnat, jossain vaiheessa huideltiin mitoissa 75F (painoa itsellä enimmillään noin 70 kg). Myöskään hitaahkon painonpudotuksen myötä rinnat eivät juurikaan ole pienentyneet, vaikka rinnanympärys onkin pienentynyt - viimeksi jouduin ostamaan rintaliivit kokoa 65i, mikä on mielestäni ihan karseeta. Nyt minulla on meneillään todellinen painonpudotusoperaatio, en ole koskaan tehnyt tätä näin tosissani, ja projektissa yksi suurimmista tavoitteistani on saada pienemmät rinnat. Oikein ällöttää katsoa omaa vartaloa, sillä tuntuu, että nuo löllöpallerot vievät kaiken tilan ja saavat minut näyttämään huomattavasti isokokoisemmalta ja lihavammalta kuin mitä olisin ilman niitä (nyt painoa ~59 kg). En siis oikein osaa kuvitella tilannetta, jossa rintojen pieneneminen tuntuisi vaikealta, vaan olisin lähinnä onnellinen, jos rinnat olisivat sopusuhdassa muun hoikemman olemuksen kanssa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eihän kaikki lukijat voikaan kaikkeen samaistua ja ymmärrän kyllä ongelmasi. Jos rinnat on huomattavan isot ja muuten pienikokoinen niin varmasti myös vaatteiden ostaminen on hankalaa kun esim S-koon paidat ei mahdu rinnan kohdalta kiinni.. Ja tuo 65i on varmasti vielä niin harvinainen koko, ettei liivejä löydy ihan perus H&M:stä! Isojen rintojen kanssa myös liikunta esim juokseminen hankaloituu. :/ Itseä tosiaan harmittaa enemmän se rintojen "tyhjeneminen" ja olo ei tunnu kovin naiselliselta kun rintakehä on ihan suora ja tissit on edelleen "isot", mutta tyhjät.

   Poista
  2. Rinnat ovat erilaisia - toisilla ne ovat lähes pelkkää rasvaa, toisilla kudosta. Itselläni melko tiivistä kudosta ja kirurgi sanoi, että ei näitä laihduttamalla pienemmäksi saa. Joten kävin pienennysleikkauksessa. Julkisella puolella, koska tissejä oli sen verran mittavasti ja haittaavasti, että kaikki kriteerit julkisen puolen hoitoon täyttyivät.

   Poista
  3. Saisipa niitä rintoja myös suurennettua julkisella puolella. ;) Mutta ei taida olla ihan sama asia..

   Poista
  4. No ei taida saada :) Kun ne pienet tissit eivät yleensä aiheuta todellisia terveydellisiä ongelmia.
   Ymmärrän kyllä sen, että jotkut haluavat suurentaa (jos siis aivan todellista aihetta), mutta toisaalta kaikki isojen rintojen haitat kokeneena tekisi mieli sanoa, että nauttikaa herran tähden kevyestä olosta! Mutta oletettavasti suurentamishaluisilla osittain kyse myös siitä, että rintojen muoto on laihduttaessa ehkä kohtuupahasti lopsahtanut.

   Poista
  5. Ei mua varmastikaan niin paljon asia häiritsisi jos rinnat tosiaan olisivat vain pienentyneet ja muoto olisi silti ennallaan, mutta tyhjentyessään ongelmana on tosiaan tyhjät roikkorinnat eikä niissä ole mitään ryhtiä vaan pelkkää nahkaa.. :/

   Poista
 9. jos pudottaa paljon ylipainoa pois ja rinnat on oikeasti tyhjät ja roikkuvat niin on ihan ok vähän niitä kohottaa jos tahtoo. sitä mä en sen sijaan ymmärrä, että vedetään tahalleen rasva% mahollisimman alas ja sitten haetaan silarit kun rasvat lähti rinnoistakin. jälkimmäisessä tapauksessa kumpikaan kun ei ole terveyden kannalta hyödyllistä. mun mielestä on myös jopa vähän irvokkaan näköistä, jos todella kireässä kunnossa olevalla naisella on kuitenkin suurehkot rinnat. se ei ole luonnollista. tosin luonnollisuutts nuissa kisoissa ei kyllä muutenkaan haeta, että ehkä olen väärä ihminen kommentoimaan asiaa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikun ihan oikea ihminen kommentoimaan tätä asiaa! ;) Mielipiteitä saa ja pitääkin olla monenlaisia. Itsekin olen samaa mieltä siitä rintojen koosta, enkä lähtisi itsekään ottamaan ylisuuria silikoneja jos muuten kroppa olisi timmissä kunnossa. Liika huomionhakuisuus ainakin itseäni puistattaa ja se että otetaan silikonit vain sen huomion saamisen vuoksi..

   Poista
 10. Täytyy sanoa, että juuri yksi syy minkä takia en pidä yhtään tästä fitnessbuumista on juurikin tuo, että on okei ottaa silikoni. Okei tietenkin se on jokaisen oma asia, mutta se on vain niin luonnosta vieraantunutta. Tuntuu, että nykypäivänä ei keskitytään ihan liikaa ulkonäköön, ja se vaikuttaa omaan elämään juuri niin paljon kun sen antaa vaikuttaa. On jotenkin sairasta, että kauneusleikkauksista alkaa tulla normi, ja kauneusihanteista jotain mitä ei voi saavuttaa, jos ei halua leikellä itseään. Ymmärrän kyllä miksi ihmiset haluavat mennä veitsen alle, mutta en silti yhtään pidä ajatuksesta. Epätäydellisyys on luonnollista ja sitä pitäisi oppia kestämään. Ja kun sen tajuaa, niin elämään saa niin paljon muuta sisältöä ja ulkonäkö jää sille paikalle mille se kuuluukin..
  Olen vähän jyrkkä tämän suhteen ja mitä enemmän ihmiset leikkelevät itseään, sitä enemmän sitä vastustan. Ja vaikka se laittaako ihminen silikonit tai leikkaako nenänsä onkin henkilön itsensä oma valinta, niin se, että ihminen tuntee siihen tarvetta on yhteiskunnallinen ongelma.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos hyvästä kommentista ja tottahan tuo on, että yhteiskunnan kauneusihanteet ovat muuttuneet siihen suuntaan, että kaiken pitää olla täydellistä ja täyteläistä sekä mahdollisimman feikkiä ollakseen hyvä.. Laitetaan täytettä huuliin, lopulta jo silmäkulmiin ja poskiin niin ettei ryppyjä tule enää mihinkään kulmaan. Onhan se kieltämättä vähän vääristynyttä ja myös tuo rinta-asia jossain määrin pinnallistakin. Mutta mutta.. Siltikin esimerkiksi rinnat on niin suuri osa naisellisuutta, että jos niitä ei koskaan ole ollut tai on ne jostain syystä "menettänyt" niin miksei helpottaisi itsensä hyväksymistä ottamalla silikoneja? Itse en niin kovin kannusta ja liputa silikonien puolesta, mutta nykyisin kun peilistä katsoo se suora rintakehä ja kaksi tyhjää tumppua roikkuu siinä niin kyllähän sitä vähän väliä haaveilee ryhdikkäämmästä ja "entisen" kokoisista rinnoista. Onhan nämä yhteiskuntapaineet nykyisin aika kovat kun kaikkien pitäisi olla niitä kireitä bikinimisuja ja pullukat on out. Mutta jos sitä kerran saa itsensä tiukkaan kuntoon kovalla työllä ja treenillä niin miksei viimeistelisi sitä kroppaa niillä silikoneilla? :)

   Poista

Kiva jos jätit kommenttia :) Nyt voit kommentoida myös anonyyminä! Kommentit hyväksytetään ennen julkaisua ja kaikki asialliset kommentit julkaistaan! :)